Translate

onsdag 29 januari 2014

Kulinariskt paradis och bergsgetter

Världens godaste maträtt? Ja den hittar ni i San Pedro, Guatemala!

Dom senaste dagarna har inte varit annat än underbara! Vi har spenderat tiden med att äta snorbillig mat men i gigantiska portioner och lapat sol med Lake Atitlán som utsikt. Det har druckits både en och två Cuba Libre och även slunkit i ett par Tequila. 

Jag och Gästskribent Max slet oss tappert upp en "dagen efter"-morgon och bestämde oss för att ta oss ann den 3 km långa vandringen upp för Indian Nose, 2237 meter över havet. Ett berg med utsikt över Lake Atitlán, San Pedro, San Marko och perfekt vy över San Pedro-vulkanen.
Med ett par Tacos och ett gäng liter färskpressad fruktjuice i magen så hoppade vi in i första bästa TukTuk och for iväg. Att chauffören vela ha 50Q per person för den korta färden reflekterade vi inte ens i, kan mycket väl ha något att göra med gårdagens dryckesintag, vad vet vi?

Trots knaper sömn, dålig fysik och kassa kläder så tog vi oss upp på toppen efter runt 1,5 timmes promenix. En riktigt fräck vy med mängder av rovfåglar som cirkulerade runt i uppåtströmmarna. Men eftersom att vi all hast på morgonen endast packat två Apelsiner som matsäck, varav en var rutten, så var det full fart ner för berget igen och vinka in en TukTuk och sätta fart mot den Irländska restaurangen "The Clover" för att förtära världens (Ja, utan motstånd också) godaste maträtt. Chicken rolls med potatismos och grönsaker. Kyckling som blivit späckad med spenat, bacon och ost. Endast den maträtten gör ett besök till Guatemala ovärderligt!

Idag tog jag och Lisa farväl av våra nya och gamla vänner och började våran färd till El Salvador för att insupa strandlivet vid Stilla Havet. Nattligt stopp i Antigua först där det inte görs många knop ikväll. Ett gäng tacos för en billig peng och sen liggande sängläge får räcka!

Albert Einstein i San Pedro?


2 kommentarer:

 1. Hej! Jag tänkte höra hur mycket cash du hade när du åkte? Gång 1 och gång 2. Vad klarar man sig på? Om jag fattat det hela rätt så arbetar du ju på plats också men ändå.. Vill göra en liknande resa men vet inte hur mycket pengar jag behöver..

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag drog iväg till Sydostasien så lömnade jag Sverige den 10 Oktober med runt 90,000 kr på fickan. Då besökte jag Thailand, Vietnam, Laos, Malaysia, Singapore, Indonesien, Borneo och London. Jsg var borta till mitten av April något tag vill jag minnas. Det går med lätthet att klara sig på 10,000 i månaden där i SEA.

   Denna resa tog vid i mitten av November 2012. Malaysia, Thailand, Australien, Belgien, Nya Zeeland, USA, Mexico, Belize och Guatemala har besökts hittills och jag har bränt... Ja ingen aning om hur mycket pengar som gått åt. Jag skulle säga att minst 40-50,000 kr hsr gått åt på flygbiljetter bara. Flyg mellan Sverige - Malaysia. Thailand - Melbourne. Melbourne - Cairns. Cairns - Brisbane. Brisbane - Sydney. Sydney - Belgien. Belgien - Sydney. Sydney - Christchurch. Auckland - Los Angeles. Los Angeles - Cancun... Men kör du Working Holiday i Australien så skulle du kunna komma in i Australien med 20,000 kr och sen jobba ihop tillräckligt med pengsr för att kunna fara omkring i någon annan världsdel igen i ett halvår-år :-)

   Hoppas det gav dig lite klarhet! Jag är nog inte rätt person att fråga om budgetering. Jag kör på filosofin "Hellre 12 riktigt roliga månader än 24 mediokra månader" ;-)

   Radera