Translate

fredag 3 januari 2014

Bad och Nyårsafton

Nyår i Christchurch? Vad tänkte vi med? Kan knappas ha varit med det innanför pannbenet!

Dom sista dagarna i Queenstown blev både alkoholfyllda och vattenfyllda. Och eftersom alkoholen flödade så gjorde även fyllekäket. Har ätit nog med Ferg-burgers för en livstid tror jag. Jag och Antonsson testade även på att bada lite när det ändå var 30-35 grader varmt ute. Men vattentemperaturen vela inte riktigt hänga med i svängarna. Topptemperaturen var på 10 grader men gick ofta ner till 8. Riktigt jävla kallt med andra ord. Men vad gjorde det när vi hade lekt Oppfinnarjocke och monterat GoPro:n på en frisbee? Den skulle helt klart användas i vattnet! Efter ett dussintal kast så lossnade GoPro:n och lekandet var över!Vi påbörjade våran färd upp mot Christchurch för att lämna tillbaka våran husbil och även fira nyår där, sorgligt nog. Vi hann med både Mount Cook och lite andra vettiga sevärdheter på vägen upp innan vi parkerade på en övergiven parkeringsplats i Christchurch och slog läger.


På morgonen när vi vaknade var den övergivna parkeringsplatsen inte så övergiven längre. Så vi lagade frukost lite snabbt och började leta efter någon annan "campingplats" och ett hostel för nyårsdagen. Det fick bli en skolgårdsparkering rätt nära centrum. Där duschade vi, lagade "nyårsmiddag" och fördrack lite. Nyårsmiddagen blev någon typ av billig stek med potatismos och BBQ-sås. Detta sköljdes ner med Öl, Ekologisk cider och Burbon och Cola. Riktigt flådigt med andra ord!


Vi hade hört att det skulle vara runt 10,000 personer inne i en stor parki centrum för att fira in det nya året. Tyvärr var det ett familjeevent med alkoholbann så det blev inget av med det.Det enda vettiga vi kunde hitta var Casinot så vi gick in där, tog lite att dricka och invänade tolvslaget. Mer än så blev det inte det här nyåret, en nachos och en fiskburgare på vägen hem men inget mer! Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar