Translate

fredag 4 januari 2013

Ökenhetta och Wallaby!

Igår hoppade det mellan 35 och 38 grader varmt. Detta gjorde lägenheten något fruktansvärt jävla varm och därför riktigt jobbigt att sova. När klockan började närma sig 03:00 på natten så hade temperaturen sjunkit ute till normala grader igen och jag kunde somna.
Tyvärr så gick solen upp ungefär vid den tiden igen och började hetta upp allt igen, så det var ingen pigg Andreas som vaknade upp till ett 40-41 grader varmt Melbourne idag.

Men det var bara att hugga tag i Fredagen och fara med spårvagnen till Melbourne Zoo för att spana in och ta bilder på massa mer eller mindre gömda djur. Men vad behöver man då för att kunna ta bilder? Förslagsvis en fulladdad kamera, vilket jag såklart inte hade. 10 minuter efter vi kommit till Zoot så la den av och jag fick nöja mig med mobilkameran.

Vi fick skåda näbbdjur, tigrar, lejon, snöleoparder och diverse andra skumma kattdjur, tasmanian devils, elefanter, babianer, pingviner, uttrar, sälar, kängurur, emus, apor och sist men bäst: Wallabys. I övrigt så såg vi även ett dussintal burar med en skylt framför sig där det stod att det skulle finnas något exotiskt djur men som mest troligt låg och skyddade sig från solen någonstans.

Och eftersom gårdagens strand-/parkhäng blev inställd p.g.a. trötthet så tar vi det idag istället! Laddat med cider och lite vodka, blir en bra kväll detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar