Translate

tisdag 29 januari 2013

Big Day Out och Parkeringsgarage

Det var en röjjig helg. En helg innehållande Festival och Parkeringsgaragebesök. Lördagen började med att jag vaknade upp till att 100 Kg Michael satt i mount över mig och slog på mig i bröst och mage i ett försök att få igång mig. Att klockan var 08:00 var absolut ingen ursäkt att ligga och sova.
Jag gav honom några välplacerade njurslag och somnade om istället. När klockan närmade sig 11 så steg jag upp och anslöt mig till festivalfirarna ute i vardagsrummet.

Från det så var det bara att hålla i sig och kötta på tills vi tog en taxi till festivalområdet. Väl inne så knatade vi till öltältet, strategiskt placerat framför dom två största scenerna. Där stannade vi kvar ett gäng timmar och insöp ett par band, bl.a. Band of Horses och Vampire Weekend. Med andra ord; Absolut inte min typ av musik.
Så vi gick bort till en av de mindre scenerna istället där det spelades en salig blandning av house, dubstep och metal.
När "huvudattraktionen" för den lilla scenen äntrade så uppstod en obligatorisk moshpit. 2 timmar senare gick en till synes orörd Andreas och en fullkomligt mördbulltad Samir därifrån, ruggigt nöjda över våran medverkan!


Vi gick tillbaka till öltältet för att dricka lite vätska och stå och kika på Red Hot Chili Peppers. Rätt överskattat band vill jag tycka. Absolut ingen scennärvaro.När dom spelat färdigt så tog vi taxi tillbaka mot lägenheten, men jag hoppade av inne i centrum för att träffa Karin, Agnes och några andra på ett hostel.

Och eftersom det var Australia Day så var hostelets uppehållsrum, tillika kök, fullproppat med folk som festade och hade det gott.
När hostelpersonalen började ropa ut "Drick upp det sista ni har, för nu stänger vi igen köket" så var det bara att lyssna och knata därifrån.

Innan vi hade kommit ut ur hostelet så hade jag tappat bort Lisa, Agnes, Karin, Mathilda och våra nyfunna chilenska vänner. Så det var bara att yra ut i Melbourne-natten ensam och försöka få tag på någon utav dom. Lättare sagt än gjort när man inte har något batteri i telefonen. Hittade tillslut på två snälla tjejer från Adelaide som lånade ut en smartphone till mig. Och tack Google för eran oslagbara molntjänst. Det var bara logga in på gmail, leta reda på Lisa i kontaktboken och ringa upp. Att jag då helt och hållet glömde bort att lyssna på vart dom egentligen uppehöll sig var ett senare bekymmer. Enda jag kom ihåg var Swanston Street. Då var det bara börja leta upp någon annan vänlig själ som kunde låna ut sin telefon. Gick in på ett 7Eleven och frågade om jag fick låna en laddare istället. Tyvärr så var personen i kassan allt annat än en vänlig person så det blev ett barskt "NEJ!". Då hör jag bakifrån "Do you want some help?" och vänder mig om. Där står en Libanesisk herre med ett mäktigt skägg. Såklart jag vill ha hjälp från honom!

Så jag och Mahmud går ut och bort till ett parkeringsgarage där hans andra libanesiska vän, Fred, jobbar som parkeringsvakter. Där får jag ladda min telefon, jag får godis och jag får kika på filmen Ted. Strålande!Ringer sen upp Lisa och går bort till baren dom är på, precis bredvid det 7Eleven jag nyss var in på. Lisa kommer ut och vi går upp till Libaneserna igen. Hänger där ett tag och går sedan ner till McDonald's och köper lite nattmat och tar sen Taxin hem till Chapel Street.

2 kommentarer:

 1. Sweet! Ska du inte förflytta dig snart? Du har ju varit i Melbourne aslänge nu. Sydney och guldkusten är grymt!
  eXz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är på G. Är ju lite si och så med vädret här bara. Ska nog flyga upp till Cairns nu i veckan ändå och ta oss till Tully för att börja jobba på farm. Efter det blir det att röja östkusten med endera bil eller båge. :)

   Radera