Translate

fredag 13 december 2013

Hemlös och hornhinnelös

Sista månaden i Sydney har verkligen varit en kämpig sådan. Jag har spenderat 3 veckor som bostadslös, vilket har varit rätt lärorikt och riktigt slitsamt. Jag har ju trots allt haft kompisar som lånat ut soffor och golv till mig, så man skulle kunna kalla det bostadslös light. Sista Fredagen jag var bostadslös så gled jag omkring själv i Sydney och kikade runt och blev riktigt imponerad över hur dom riktigt hemlösa människorna klarar sig. Det var väl ungefär då jag insåg att jag faktiskt har pengar och kan boka in mig på ett hostel. Så jag bokade in mig morgonen därpå på Woodduck Boomerang i Kings Cross, mitt första boende här i Sydney för 6 månader. Jag slutar där jag började helt enkelt!


Hur känns det att vara hornhinnelös då? Ja, jag valde nog hemlös över det alla gånger i veckan! Jag har nu gått i 2 dagar med, vad som känns som, 2 stora nävar grus under ögonlocket. Jag ser mest bara konturer och färger och en satans massa ljus. Eftersom ögonspecialisten har pumpat i mig mängder med pupilutvidgande medel så reagerar inte pupilen på ljus och är ständigt i fullt utvidgat läge. Allt annat än optimalt när det är sommar i Australien!
Doktorn lät positiv på att jag skulle få tillbaka full syn åtminstone, så det var en rejäl lättnad! Gör ett sista återbesök hos henne på Måndag morgon innan jag tar mig till Sydney International Airport och far vidare söderut mot Nya Zeeland och Christchurch!Förhoppningsvis så kommer jag ha tid över nu och klippa ihop en liten film över sista tiden i Sydney, som jag filmade med min för nuvarande borttappade GoPro. Det har varit ALLT annat än en tursam vecka för Herr.Bergman.

Och just det ja, jag ska köra en liten omvänd "Före/Efter"-bild. Normalt brukar man ju ta en bild på utgångsläget och sen ta ett kort på hur mycket man förlorat i vikt och fett. För mig blir det tvärtom, jag har nu påbörjat mitt totala förfall! Dålig kost, dålig sömn och mycket grogg för de kommande 5 månaderna väntar!


Jag tackar dig skivstången...
... och dig djungelgymmet!
Utsikt över North Sydney
Världens största kortfilmsfestival, Tropfest, i Centennial Park.
Kommer inte sakna dessa äckliga jävla kryp!

2 kommentarer:

  1. Aj! Vad har du gjort med ögat, hur blev det så där? Är allt väl i övrigt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick upp koncentrerad klor i ögat. Var riktigt illa där ett tag men det börjar repa sig nu! Ja, fy fan vad NZ är underbart, måste hit och jobba ett år, helt klart!

      Radera