Translate

torsdag 7 november 2013

GoPro och Drunkningstillbud

Ok, lite smått överdriven överskrift på det här inlägget, men det såg bra ut! Mer om det längre ner...

4 kameror, 1 laptop, 1 iPad mini och en smartphone! Känns allt annat än vettigt att släpa med sig i väskan när man ska börja resa i Central- och Sydamerika. Men så är fallet, förhoppningsvis så hittar man någon köpare av iPaden, då den aldrig används.

Men hur har helgen och veckan varit då? Helgen började precis som planerat, lugn kväll på Fredagen med god mat, film och tidig sömn för att vara redo för en heldag nere på Bondi. När vi vaknade upp så hade halva västra Sydney brunnit upp så det var ett stort rökmoln över hela Centrum och Östra Sydney och då även Bondi.

Men trots skymd sol var det varmt ute så vi promenerade ner för att leka av oss i vågorna med min nyinköpta GoPro. Och sedan första gången sedan jag kom hit till Sydney i Maj så var det nästintill vågfritt nere på Bondi, vem kunde ha anat? Så vi tog strandpromenaden mot Tamarana Beach istället. Där var det lite bättre, men inte alls som det brukar vara. Vi slängde av oss tröjorna och lubbade i vattnet! Så snart vi satt fötterna i vattnet fick livvakterna en jävla fart ut i vattnet efter oss. Efter ett tiotal minuters plaskande och lekande började vi få lite smått svårt att ta oss in mot land, allra helst jag som hade kameran runt handleden. Efter en stunds patetiska försök att ta mig in mot stranden så kom en kille från Bondi Beach Rescue fram till mig med en surfingbräda och frågade om jag behövde hjälp. Jag svalde stoltheten och kravlade mig upp på brädan. Jag märkte rätt omgående att vi drev längre ut, hur hårt han än paddlade. Så jag blev ombedd att hjälpa till, han hade helt klart underskattat min vikt.

Väl i land igen så var vi helt och hållet slut så vi la oss och solade en sväng och gick sen tillbaka mot Bondi för att dricka lite smoothies och kolla runt efter badshorts.

Kvällen var tänkt att spenderas hemma framför film men eftersom Aoifes moster och morbror hade kommit till Sydney kvällen innan så tyckte dom att vi skulle komma in till city och käka middag med dom. Sagt och gjort, vi duschade och gjorde oss ordning och for in till stan.

Vi hamnade på The Australian och käkade pizza och drack ett par cider. Det visade sig att dessa två var väldigt sugen på att bjuda på det mesta så det kom in fler och fler jugs med cider och öl. När vi var på väg att dra vidare och hemåt så kikade Aisling in som precis slutat jobbet och föreslog att vi skulle gå ner på Opera Bar så dom fick se Operahuset och Sydney Harbour Bridge.

Runt då började den gamla idén att gå på Adrian Lux på The Ivy komma till liv igen och när jag gick in på Facebook för att kika upp länk till biljettsiten så ser jag att Kristian Söderlund är i Manluy Beach och var sugen på att gå på samma konsert.

Sagt och gjort, han tog sig från Manly in till Sydney och vi bokade biljetter sen härjade vi runt där inne i 4-5 timmar. Efter det blev det taxi hem till Bondi och pang i säng!

På Söndagmorgonen tog jag med mig Kristian ner på Bondi Beach. Men bakfull och, i Kristians fall, klädd i Jeans och Boots var ingen vinnande kombination i 35-gradig värme. Så vi tog en buss in till centrum och gick ner till Darling Harbour istället och käkade mat på Hard Rock Café. Riktigt bra mat!

Veckan som varit har bara bestått av en jävla massa jobb, mycket gym och alldeles för lite sömn. Fredag och Lördag kvar nu sen får man ledigt i 1 dag igen. Tack tack!


Jag har även märkt att min laptop är extremt otillräcklig när det kommer till redigering av filmklipp i 1080p. Så det kommer nog bli rätt dåligt med uppladdade klipp från den tills det att jag kommer hem.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar