Translate

onsdag 18 december 2013

Dödens stad och motorhem

Då har man lämnat Sydney och värmen bakom sig! Sista dagen i Australien blev rätt stressig med ett sista sjukhusbesök och även hinna säga hej då till dom sista och lyckas hinna med en sista pint nere i Darling Harbour.

Flyget till Christchurch gick strålande. En och en halv film han vi med innan det var dags för landning. Vi landade vid 1-tiden på natten och planen var att sova över på flygplatsen för att sedan ta oss in till centrum och boka in oss på ett hostel för 2 nätter. Men oturligt nog så var det en vakt som gjorde livet surt för oss och 20 andra. Vi fick inte ligga och sova på golvet utan var tvungen att sova sittandes på bänkarna. Så vi gav upp och satte av till fots mot det, påstådda, 24/7 McDonald's för att käka lite och döda lite tid. Men till våran besvikelse så var det inte öppet dygnet runt, så vi slog ner väskorna på backen och drog igång en film och försökte få någon timmes sömn innan dom öppnade. Lisa lyckades somna 40 minuter men jag blev för intresserad av filmen så det blev ingen sömn den natten. Efter en välbehövd frukost så bokade vi Taxi till New Brighton där vi nu bott två nätter i väntan på att våran husbil ska anlända!

Och hur kan man beskriva Christchurch då? Ortsnamn som Ljusne, Gnarp, Vallvik, Sandarne och Åmål kommer osökt upp i huvudet, med andra ord allt annat än exotiskt. Stora kvarter består av bara rivningsobjekt och stora delar av centrum är en enda stor byggarbetsplats.

Imorgon kl 09:00 ringer väckarklockan och då börjar våran road trip runt Nya Zeelands södra ö! Kommer bli riktigt riktigt spännande! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar