Translate

söndag 22 december 2013

Helikopter och solsken

26 år tog det. Men nu har man äntligen fått flyga helikopter! Och det slår alla färdmedel med hästlängder. 

I Fredags så bokade jag och Lisa in oss på en guidad tur på Franz Josefs glaciär. Men vädret såg lite dåligt ut för Lördagen så vi bokade in oss tidigt på Söndagmorgon istället. Så det innebar att vi måsta hitta på något att sysselsätta oss med för ytterligare en dag här i den lilla byn. På Fredagskvällen försökte vi boka in oss på en husbilscamping eftersom det är campingförbud i hela staden. Tyvärr så var allt stängt eller fullbokat. Så vi chansade och slog läger på en av gatorna. Vi fick stå i lugn och ro i ca 15 minuter sen kom det en argsint tjock dam och bad oss att flytta på oss. Så det var bara att köra ut från stan och ta första bästa rastplats. Lättare sagt än gjort. Fick köra 20 min utanför staden upp i bergen för att hitta något. 
När vi vaknade upp på Lördagsmorgonen så visade det sig klokt att boka glaciärvandringen på Söndag istället. Regnet vräkte ner så det blev en heldag i husbilen med film och serier. 

I morse när vi vaknade var det klarblå himmel och för första gången sedan vi kom hit så såg vi bergstopparna. Klockrent! Och nu vill jag bli helikopterpilot eller guide... Riktigt soft jobb! 

Nu ska vi starta bilen och börja färden mot Haast där vi kommer att fira julafton varvat med vattenfallshäng och pingsinvskik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar