Translate

måndag 14 oktober 2013

Hemlängtan och jobb.

Ja det är då själva fan att man ska dra på sig hemlängtan då! Hur kommer det sig nu då? Jo, det var Lördagkväll, vi satt inne och degade och jag slösurfade på YouTube när hamnade på följande klipp:


Detta fick mig genast att längta till min projektor, min underbara soffa, mitt PS3 och min dator. Har aldrig i mitt liv känt mig så materialistisk som då.
Hur gick jag då vidare från denna fasansfulla hemlängtan? Har jag sedan dess bara legat i fosterställning och gråtit? Nej, inte direkt. Jag stängde ner YouTube, gick och la mig och sov för att sedan stiga upp tidigt och gå ut i det 37-gradiga vårvädret. Blev en riktigt härlig dag nere på Bondi Beach för att sedan ta oss upp till en park i närheten av våran lägenhet där vi styrde upp en liten BBQ.
Vårat skabbiga hus i Bondi Junction
Sen har vi lärt oss att om man är en blek Irländare så är det otroligt viktigt att använda solskyddsfaktor när man tillbringar en heldag i den Australienska solen.
Fr.V: Irländare som använt Solskyddsfaktor. Svensk som använt Solskyddsfaktor. Irländare som INTE använt Solskyddsfaktor.

Men nog om det och raskt vidare till arbetslivet. Vad är det jag jobbar med här nere i Sydney då? Rätt och slätt vad som helst. Jag hoppar oftast mellan att jobba åt ett företag som sysslar med brandsanering av byggnader och diverse bygg- och rivningsfirmor. Men ibland så hinner man med att jobba med containerlossning också.

Här är ett sovrum som är allt annat än helt. Hela övervåningen är rökskadad och undervåningen vattenskadad. Så nu har vi jobbat i det här huset i 3 veckor. "Ens död är en annans bröd" är ett riktigt bra ordspråk!

Här sanerade vi en balkongbrand. Eller balkong och balkong... En kaninbur med en 9 år gammal kanin och ett 10 år gammalt marsvin i som fattade eld och brandskadade fasaden. Vi tillbringade en dag med att smeta ut latex över hela väggen för att sedan låta det torka och komma tillbaka dagen efter för att spendera nästkommande 3 dagar med att dra bort det. Allt annat än stimulerande jobb.


Här håller vi på att färdigställer en Japansk lågbrisbutik där allt i butiken kostar... $2.80. Varför den skumma summan $2.80 undrar ni då kanske? Jo för att det är 260.40 Japanese Yen... vilket inte heller känns så genomtänkt. Hur som helst, allt kostar $2.80 i butiken och det känns som kvaliteten på varorna håller rätt låg standard.

Vad är planen framöver för mig då? Jo, det är att jobba och försöka få undan en liten summa pengar för att sedan boka flygbiljetter till Nya Zeeland och sen till Mexico City för att påbörja min resa genom Central- och Sydamerika under ett gäng månader. Ska bli riktigt skoj att komma ut och resa igen. Vardagslivet börjar kännas rätt grått och trist nu!

Nu har jag inte tid med detta nå mer, jag måste ju duscha och sen påbörja kvällsrutin för att orka upp i tid imorgon för att ta min 1,5 timme långa tåg- och bussresa till jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar