Translate

måndag 31 mars 2014

Öliv och dödsbrand

Från att ligga och halvsova i sängen till att panikpacka väskan på 3,5 sekund!

Efter att ha lämnat Monteverde och tagit oss över till Panama och Bocas Del Toro så väntade en vecka av slöande, festande och badande! Och återträff med ett gäng Norskor som vi bekantade oss med i San Juan Del Sur gjorde vistelsen om än möjligt ännu bättre! Men efter att ha tillbringat  en vecka på en isolerad Ö så blev McDonald's-suget alldeles för stort och vi tog oss en nattbuss mot Panama City. Äntligen lite storstadsliv! Dagarna här har gått ut på att hänga i gigantiska köpcentrum, käka McDonald's, Burger King, Subway och sist men inte minst, min nyfunna kärlek, Cinnabons! En kanelbullskedja med dom i särklass godaste kanelbullarna jag någonsin käkat! Idag var vi och tittade på Panama-kanalen. Ett riktigt mäktigt bygge! Att Dan, Max och Tobbe var i det värsta skick jag någonsin sett ett par herrar i gjorde det hela mycket roligare! Max inspekterade en soptunna från insidan, Tobbe hade nätt och jämt kraften att ha ögonen öppna och Dan såg allt anat än stark ut. Själv var man vuxen och gick och la sig tidigt igår!

Kvällarna har tillbringats i hostelets bar där dom har en mycket förmånlig Happy Hour. Det har druckits ett gäng Jägerbombs och en och annan Vodka Cranberry.

Ikväll blev allt väldigt "på riktigt" när det stora lägenhetskomplexet bredvid vårat hostel fattade eld på övervåningen. Det tog inte många minuter innan hela kåken var övertänd och gastunnor exploderade. Vi panikpackade våra väskor och begav oss ut på säkert avstånd. Vi såg folk hoppa från fjärde våningen ner på asfalten och hundar som satt fast uppe på balkongerna medans småbarn sprang runt och grät utan sina föräldrar. Enligt ryktena så ska det "bara" vara en människa som ska ha mist livet. Känns lite känslokallt att skriva det men "tur" att det var grannhuset som fattade eld och inte vårat. Hade kunnat vara en helt annan situation då! Nu blir det att ta lite sömn för att sedan fara ut i storstaden imorgon igen!


1 kommentar: