Translate

måndag 17 mars 2014

Drunkningstillbud v2.0 och bungee v3.0

Gå ut hårt sa vi, och gick ut hårt gjorde vi! San Juan Del Sur är helt klart det tyngsta man kan uppleva i festform!

Efter att ha lämnat Isla de Ometepe med en färja och hailat in en taxi vid färjeterminalen så var vi på väg tillbaka till San Juan Del Sur. Hur gick då strategisnacket? Ta det lugnt på Fredagen och invänta Sunday Funday? Eller ska vi ta Jägermeister och Fish and Chips till lunch? Varför inte det andra alternativet? Vi bad taxichauffören att skjutsa oss till Casa del Oro, hostelet vi invarderade helgen innan! Det var blandade känslor hos personalen när vi kom in. Vakterna suckade och muttrade, receptionisterna blev glada och hälsade oss välkomna och ägaren såg helt och hållet likblek ut!

Efter att ha fått ett eget dorm för oss pojkar så var det bara att strutta ner och beställa lite Fish and Chips och dra in ett par Jägerbombs och Cuba Libres. När vi märkte att priserna var rätt kraftigt saltade så blev det att betala notan och fara upp mot hostelet istället för att fortsätta luvan där. Men på vägen så stannade vi och övertalade en Kanadensisk barägare att öppna sin bar "The Loose Moose" och låta oss göra en varsin "Moose is Loose challenge". En shotutmaning innehållande 5 st olika shotar med tabasco, chili, jalapeño och diverse andra starka kryddor. Detta blandat med vit rom och med chili flakes runt kanten på glaset. Detta skulle då sänkas inom loppet av 15 sekunder och man kunde då stoltsera med en "The Loose Moose"-tröja. Så vi gick därifrån, som 4 st töntar, med likadana tröjor på våra solbrända kroppar!

Detta satt då standarden för kvällen. Kvällen slutade väldigt tidigt för Dan, Tobbe tappade sina kalsonger, jag blev bestulen på mina shorts, min Jägermeister-keps och min lilla kamera. Det kostar att ligga på topp tydligen!

På Lördagen så tog vi oss ändå upp och bokade in oss på en shuttle-buss till en närliggande strand. Där skulle vi leka i surfarnas vågor och ha det gott! Detta slutade dock nästan i att det fanns 3 färre Svenskar på denna planet. Efter att ha drivit ut alldeles för långt i vågorna så insåg jag att jag hade noll kontroll och började simma för livet. När Dan och Tobbe såg min panik så började dom också veva för livet. Efter att ha simmat allt vad vi hade i över 15 minuter så fick Jag och Dan upp tillräckligt med fart för att kunna glida in på 2 vågor. Jag fick kontakt med Olle som stod 30 meter in mot stranden att han så snabbt som han kunde få tag på någon med en surfbräda för att rädda Tobbe. En kille slet tag i en bräda och satt fart ut mot en nödställd Tobias. När han kom ut för att få upp honom på brädan så var det enda han såg en kille som skrek efter hjälp och svalde litervis med saltvatten. Efter att ha fått tag i Tobias hår så slet han upp honom på surfbrädan och lyckades simma in mot land. Där stod vi andra fortfarande och hostade och letade efter andan. Resten av strandvisiten tillbringades i skuggan i chocktillstånd.


Detta stoppade oss dock inte att ladda om till Sunday Funday. En Sunday Funday som slog allt vi någonsin upplevt i festväg!


Detta visade sig dagen efter, och även dagen därpå och dagen därpå! Vi har varit helt och hållet förstörda i kropparna den senaste veckan. Vi lyckades ta oss ut ur Nicaragua till Costa Rica för att ha rehab i surfarstaden Santa Theresa. När vi alla kände oss bättre så tog vi oss en buss mot färja och buss som skulle ta oss till Monteverde. Där väntade Centralamerikas högsta bungeejump. Ett bungeejump på 145 meter. Och nog sög det till lika mycket i magen den här gången, trots att det var den tredje. Kan verkligen förstå folk som blir fast i bungeejump-träsket!


Nu planeras vidarefärd mot Panama och Bocas Del Toro på den Karibiska sidan av landet!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar