Translate

lördag 8 februari 2014

Livsfarliga Centralamerika och 19-årskalas

Ja, då kan man kryssa i boxen "19-årsfest med El Salvadors överklass" också då!

Efter ett par nätters uppskjutning så tog jag mig "äntligen" ifrån El Tunco! Det blev med Svensken Paul och Australiensaren Sam i släptåg! Vi tog oss på en shuttlebuss som tog oss 1 timme norrut till huvudstaden San Salvador. Detta kostade oss hela 1,50$!

När vi anlände till San Salvador så hade jag i mina tankar en stad lik Belize City, rätt outvecklad och liten. Men till min förvåning så var det en väldigt Amerikaniserad storstad som tornade upp sig! Efter att ha hittat på ett vettig hostel så for vi ut och kikade runt lite i denna "livsfarliga" stad. Vi hittade på en kille som hette Kevin och var född här i San Salvador. Han visade oss till bussterminalen och lite nattklubbar som vi tänkte kika in senare på kvällen.

Kvällen artade sig som så att vi hamnade på en "Irländsk" pub som hade en 10$ inträdesavgift men vilket gick till ett armband som gav oss Öppen Bar! Men till våran besvikelse så verkade det bara vara vi som nappat på detta otroliga erbjudande! Så vi började prata med Promotorn för puben om vad han trodde kvällen skulle erbjuda. Han hoppades på 5 till gäster åtminstone. Var väl kanske inte riktigt den låga summan vi hade förväntat oss. Men vi gav inte upp hoppet! Och våran envishet belönade sig. Efter någon timmes surrande så började det rasa in folk. Ett helt gäng med yngre människor som verkade fira någonting. Det visade sig vara ett födelsedagsfirande. Vi började babbla med gänget och det visade sig att dom skulle ha efterfest hemma hos födelsedagsbarnet. Vi blev medbjudna och drack upp det vi hade i våra gratismuggar och skuttade ut till bilarna som skulle ta oss dit.

När vi var ute på motorvägen på G till festen så visade det sig att chauffören för våran bil var tillika födelsedagsbarnet. Mängden alkohol den tjommen hade fått i sig var inte att leka med och vi blev likbleka i ansiktet när vi såg hastighetsmätaren närma sig 160 km/H.

Men vi svängde av motorvägen med liven i behåll och for in i ett gigantiskt villakvarter med 2 st stora grindar med tillhörande beväpnade vakter. Det verkade som vi hade hamnat med El Salvadors riktiga överklass. Vi fortsatte dricka gratis alkohol och festade på till sent på natten. När grannskapet började vakna till liv och ringa polisen så var det dags att fara hem till hostelet igen!

Idag har det varit bakisaktiviteter såsom Bowling, Dart, Subway-käk och biljettbokning till San Pedro Sula i Honduras. Vad är det för stad då? Jag citerar Wikipedia
"San Pedro Sula topped the list of violent cities a second time with a rate of 169 intentional homicides per 100,000 inhabitants, setting an average of more than three homicides a day."
Tror nog det får bli ett väldigt kort besök i den staden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar