Translate

måndag 24 februari 2014

Bakisvulkan och tuppfäktning

Ja, vem trodde att en söndag skulle erbjuda både döda tuppar och sönderslagna Nicaraguaner?

5 planerade dagar på Utila slutade i 10. Verkar vara ett återkommande tema i mina resor. Snabbvisit slutar i att man hittar "ett andra hem". Nattdykning, lek med självlysande saker i vattnet, muränor, rockor, sköldpaddor, humrar och massa andra udda sjövarelser senare så tog vi oss "äntligen" ifrån, i mitt tycke, en av dom bästa ställena på mina resor.

Efter att ha tagit färjan över till fastlandet så hann vi åka 10 minuter innan vi blev stoppade i en vägkontroll och det visade sig att minibussen vi åkte i saknade körtillstånd. Detta resulterade i 1,5 timmes väntande hos vägkontrollanterna och mutor av diverse slag. Chauffören och tillika ägaren av Shuttle-servicen hade nu i åtanke att börja använda sina gamla bilar igen tills han fick körtillstånd på dom nya. Kan ju behövas vid daglig gränsövergång mellan Honduras och Nicaragua, vad vet jag. Jag är ju bara en lastbilschaffis från Söderhamn.

Efter 17 timmar så anlände vi äntligen till Leon, Nicaragua. En liten stad på Nicaraguas västkust. Där väntade vulkaner, pulkåkning och lek i vågor. Att det sen skulle visa sig vara en av de hittills hårdaste feststäderna någonsin, Vang Vieng inräknat, var bara en bonus!

Igår så tog vi en liten paus från festandet och bokade biljetter till Robocop på den lokala biografen. Istället för att köpa popcorn och annat snacks på bion så köpte vi baguetter, skinka, ost, mjukost, avokado, tomater, paprikor och yoghurt. Vi fixade ordning två feta baguetter var och traskade glatt mot bion. Efter att ha fått i oss en macka var kom vakten och bas oss att lämna bion med våran medhavda mat och hänvisade till den gigantiska "Ingen medhavd mat"-skylten. Snopet att som Svensk, och förhållandevis rik, person stå och kasta ut medhavd mat framför Nicaraguaner.

Idag så blev det tidig uppgång för att se på när Sverige blev fullständigt våldtagna av Canada i OS-finalen i Hockey. Efter det så var planen att bara chilla hela dagen och invänta att Jenna skulle anlända till Leon. Detta slutade dock i att vi hamnade på ett lastbilsflak till en tuppfäktning i "slummen" av Leon. Vi betalade $15 (USD) till en barägare där han stod för lite käk, obegränsat med öl, rom och cola. Svårslagen deal med andra ord!

Efter att ha sett ett gäng tuppfighter så gick killen igenom reglerna och vi tittade på en till fight innan vi kände oss självsäkra nog att satsa pengar på en majestätisk tupp! Jag, Max, Cole, Dan och Tobias slängde in 100 pengar (motsvarande 25 SEK) på en tupp vid namn Sambo. Sambo slaktade sitt motstånd i 2 ronder. Under upplösningen av fighten så bryter ett jävla tumult upp bakom läktarna. Det enda vi ser är en Blå-Gul keps med en iPhone i högsta hugg och ett jävla dammoln. Två av tuppfäktarna har fått för sig att göra upp med sina egna knytnävar istället och Dan, på något magiskt sätt, teleporterade sig dit på 2 sekunder och fick parkettplats till fighten. När alla plastbord och platsstolar var sönderslagna så tog barägarna oss till sidan och bad oss att lämna området för vapen var på ingång till platsen. Vi lydde order och trippade sakta iväg, helt upprymda över hur Söndagseftermiddagen slutade.

Nicaragua.... Ja, som jag nämnt innan, varje stad/by överträffar den föregående!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar