Translate

tisdag 21 maj 2013

Andraårsvisum och Innisfail-flykt

Tre månader och fyra dagar. Tre månader och fyra dagar med bananer, infektioner, skador och regn. Men nu är det avklarat! Jag är nu berättigad ett andraårsvisum här i Australien. Känns rätt gott med tanke på att de flesta som kommer hit för att arbeta lämnar redan efter första dagen på grund av det tunga arbetet och det minst sagt förjävliga klimatet.

Vad är det då som gör det så tungarbetat? Jo, Innisfail är Australiens 'blötaste' plats. Med en nederbörd på ca 1000 mm/månad så blir dagarna väldigt långa och infektionsrisken i varje litet sår ökar drastiskt. Sedan jag kom hit har jag haft tre svåra infektioner på händerna, tre riktigt tunga infektioner på fötterna och ett flertal mindre infektioner på benen. Jag har varit nära att förlora högra handen, två kompisar har slitit sönder ledbanden i knäna, en annan har krossat foten i en avlastningsstation och en kille fick sitt skallben uppskuret av en machete.

Men nu är det som sagt färdigt. Jag har spenderat helgen i Cairns där vi firat en kompis födelsedag med allt vad det innebär.

Drog iväg på en liten dagstur till Kuranda där vi kikade in på ett zoo. Alldeles för jobbig aktivitet med tanke på hur dagsformen var.

Idag tog jag, Tom och Jordan flyget ner till Brisbane där vi ska försöka få tag på något jobb. Förhoppningsvis så går det rätt snabbt då Jordan sitter inne på 9 dollar och 45 cent för tillfället.

Ska försöka väcka bloggen till liv igen, får se hur det går!

1 kommentar:

  1. Skönt att veta att du är i civilisationen igen! Kramen.

    SvaraRadera